San Martin errezetak

Cherry tomateen eta sardinatxoen clafoutis

Hasierako

Osagaiak

  • 250 gr cherry tomate
  • Sardinatxo lata 1 oliba-oliotan
  • 100 gr behi gazta samur (Iparralde, Baztan)
  • Baserriko 4 arrautza
  • 250 ml esne
  • 120 gr irin
  • Legamia kimiko koilarakada 1
  • Gatza eta piperbeltza
  • Ezkai freskoa

Elaboraketa

  • Labea 180º-tan piztu.
  • Tomateak garbitu.
  • Sardinatxoen olioa ondo xukatu.
  • Bol batean arrautzak, esnea, irina eta legamia ondo nahastu.
  • Gazta birrindu eta gehitu nahasketari. Gatzpipertu.
  • Labe-molde bat koipeztatu eta nahasketarekin bete.
  • Cherry tomateak eta sardinatxoak
  • gainetik jarri.
  • Ezkai freskoarekin hautseztatu.
  • Laberatu 30 minutu urreztatu arte.
  • Epel zerbitzatu.

Banatu

Crema de coliflor y remolacha Gehiago ikusi
“Tacos” de cogollos, langostinos y guindillas de Ibarra Gehiago ikusi